Власник СТО розсекретив найкращі методи боротьби з конденсатом у глушнику

Багато бувалих автомобілістів висвердлюють у глушнику невеликий отвір, щоб боротися зі скупченням конденсату. Але чи доцільний такий підхід і чи є інший вихід із ситуації. Річ у тім, що рідина у вихлопній системі може стати наслідком цілої низки проблем, зокрема появи іржі та пошкодження глушника. Отже, чому ж у глушнику може утворюватися конденсат.

Підпишись на нас:

Насправді все досить просто. Це пов’язано з перепадом температур і вологою, яка присутня в повітрі. А останнє зі свого боку без особливих проблем проникає в «банку» глушника, коли машина знерухомлена і двигун не працює. За таких обставин можна говорити про значне скорочення ресурсу у металевого елемента, якщо він не має додаткового захисту від корозії та шкідливого впливу навколишнього середовища.

Саме для того, щоб захиститися від вологи в «банці» глушника, чимало автомобілістів узяли собі на озброєння лайфхак, коли робиться невеликий отвір, що дає змогу рідині повністю виходити назовні. Насправді такий підхід недоцільний у сучасному ТЗ. Адже це сприяє прискореному виходу глушника з ладу. Сам по собі елемент захищений термостійким покриттям як зовні, так і зсередини, яке в свою чергу ніяк не реагує на вологу.

Отвір же в свою чергу стане причиною руйнування цього захисного шару. Після цього саме в місці свердління утворюватиметься іржа. І в один прекрасний момент банка прогниє і від неї не буде жодної користі. Боротися з проблемою конденсату можна і потрібно дещо іншим шляхом. Зокрема, йдеться про довші поїздки на автомобілі з періодичним збільшенням оборотів роботи двигуна до високих. Наприклад, користь від їзди на 4 – 5 тисячах обертів буде не тільки для мотора, а й для вихлопної системи.

При підвищенні обертів швидше нагрівається вихлопна система. Отже, конденсат, що скупчився на внутрішніх стінках банки, просто випаровується і виходить разом із відпрацьованими газами. Таким чином, автолюбителю потрібно частіше їздити на своїй машині і час від часу вибиратися в довгі поїздки, щоб можна було дати можливість мотору попрацювати на високих обертах. Як показує практика, від цього дійсно багато користі.

Зі свого боку тривалий простій автомобіля тягне за собою не тільки утворення конденсату в глушнику. Також у цій ситуації обов’язково “спливають” й інші проблеми. З огляду на все вищесказане, по можливості слід відмовитися від тривалих простоїв автомобіля, щоб його основні вузли, механізми і системи не приходили в непридатність. На практиці цього не так складно домогтися, якщо виділяти деякий додатковий час для догляду за машиною.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: