7 ситуацій, коли механічна коробка передач краща за автоматичну

Підпишись на нас:

Автолюбителі сперечаються, що краще, автоматична коробка передач або механічна, з моменту появи першого варіанту. При цьому наводяться аргументи як на користь першого типу, так і другого. Експерти вирішили виділити основні переваги МКПП перед АКПП, щоб показати, що зручність не завжди перебуває на першому місці, іноді вирішує економія і великі можливості.

Подробиці

Так, механічна коробка передач може забезпечити зниження витрати палива. Водії можуть рухатися накатом, підбираючи найбільш підходящі передачі, що призводить до зменшення витрат. При цьому вона дає змогу зберегти потужність двигуна. Відомо, що автоматична трансмісія може забирати на себе до 30 відсотків від неї. При цьому, чим слабша потужність, тим більше вона забирає.

На механіці простіше завестися після холоду. Можна просто вичавити зчеплення, трансмісія від’єднається від двигуна і запуск стане легшим. Якщо сів акумулятор, на машинах з МКПП можна завестися, попросивши знайомих штовхнути машину. При цьому на МКПП машину, що вийшла з ладу, не обов’язково везти на евакуаторі, можна просто відбуксирувати. Тоді як на АКПП ця можливість має обмеження.

Ну і в плані обслуговування МКПП обійдеться дешевше. Навіть якщо вона повністю вийде з ладу, її повне відновлення потребуватиме менше вкладень, ніж якщо проводити такі самі роботи на машинах з АКПП.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: