На фото вперше показали гібридну українську систему протиповітряної оборони FrankenSAM

На нещодавно опублікованих фотографіях українських воїнів зображені зенітно-ракетні комплекси FrankenSAM, які перебувають на озброєнні України.

Підпишись на нас:

FrankenSAM посилається на ініціативу під керівництвом США, спрямовану на посилення протиповітряної оборони України шляхом інтеграції нових перехоплювачів і західних компонентів з існуючими системами радянських часів.

Створення FrankenSAM привернуло увагу в жовтні 2023 року. Ці ракетні системи є адаптацією пускових установок середньої дальності «земля-повітря» «Бук» (SA-11 Gadfly), модифікованих для стрільби ракетами американського виробництва AIM-7 Sparrow і RIM-7 Sea Sparrow з радіолокаційним наведенням, а також поставлених США ракет повітря-повітря AIM-9M Sidewinder з тепловим наведенням.

Доцільність використання цих ракет з радянськими системами раніше досліджувалася в Польщі та Чехії, де були зроблені спроби встановити ракети RIM-7 і RIM-162 ESSM на зенітно-ракетні комплекси «Куб» (SA-6 Guideline). У листопаді 2023 року командування Повітряних сил України підтвердило інтеграцію системи «Бук-М1» з RIM-7.

Система ППО FrankenSAM

Системи FrankenSAM демонструють поєднання старих і нових технологій, спрямованих на посилення оборонних можливостей України в умовах триваючої війни. Цей інноваційний підхід дозволяє Україні максимально використовувати наявні ресурси, одночасно використовуючи передові західні технології для зміцнення своєї мережі ППО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: