Ізраїль масово розгортає дистанційно керовані бойові машини M113 в Рафаху

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розгорнула дистанційно керовані бронетранспортери M113 "Zelda" на пагорбі Зарууб у Рафаху. Подібні машини були помічені в Джабалії нещодавно та в лютому місяці цього року, що свідчить про збільшення використання безпілотних бойових систем у зонах високого ризику.

Підпишись на нас:

Командир ЦАХАЛу, знайомий із цією технологією, підтвердив, що M113 із дистанційним керуванням використовувалися з початку війни. Деякі з цих машин оснащені дистанційно керованими протитанковими озброєннями, що забезпечує додаткову вогневу міць і гнучкість експлуатації.

M113 без екіпажу розгортаються в районах з високим ризиком для особового складу, щоб зменшити кількість втрат і серйозних поранень під час складних міських рейдів. Ці транспортні засоби підвищують здатність ЦАХАЛ проводити операції в густонаселених районах, зводячи до мінімуму небезпеку для солдатів.

З початку наземного наступу в Газі 27 жовтня ізраїльські військові зіткнулися з інтенсивним опором палестинських груп. У своїх останніх заявах ЦАХАЛ підтвердив, що продовжує наступ на Рафах, намагаючись уникнути завдання шкоди некомбатантам. Операції також тривають на півночі та в центрі Гази, де за минулу добу військові стверджують, що вбили бойовиків і знищили склади зброї.

Розгортання дистанційно керованих M113 підкреслює прагнення ЦАХАЛу використовувати передові технології для підвищення оперативної ефективності та захисту своїх сил у ворожому середовищі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: