Українські та американські інженери модернізували ЗРК “Бук-М1”

Підпишись на нас:

Українським захисникам передали партію удосконалених зенітних комплексів «Бук-М1» з інтегрованими ракетами Sea Sparrow. Про це повідомила пресслужба Повітряного командування «Схід».

Більше того в мережі з’явилися світлини техніки, де видно пускову установку 9А310M1 та пуско-заряджальну машину 9А39 комплексу «Бук-М1». Удосконалені зенітні комплекси «Бук-М1» мають невеликі контейнери для ракет RIM-7 Sea Sparrow. На світлині вони приховані під маскувальною сіткою. Установка може нести до чотирьох ракет.

Українські та американські інженери модернізували ЗРК “Бук-М1”Ініціаторами модернізації радянських зенітних ракет RIM-7 стали українські захисники. Над проєктом працювали американські та українські інженери, а виробництво відбувалось на потужностях заводу в США.

Українські та американські інженери модернізували ЗРК “Бук-М1”«Вони [захищають], нехай і на невеликому радіусі. Ракети Sea Sparrow зможуть допомогти захистити об’єкти критичної інфраструктури передусім», – наголосив колишній речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Ракета RIM-7 може вражати повітряні цілі на відстані до 20 000 метрів та до 15 000 метрів за висотою. А 9М38 може перехоплювати об’єкти на відстані до 32000 метрів та висоті до 20000 метрів.

Ходять чутки, що ЗСУ могли отримати додатково ракети ESSM, котрі можуть перехоплювати повітряні цілі на відстані понад 50 кілометрів та на висоті до 23—25 кілометрів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: