Власник автомайстерні розповів, як правильно їхати на спущеному колесі, щоб не нашкодити собі та автомобілю

Потрапити в ситуацію, коли пошкоджується одне колесо на автомобілі, може кожен. При цьому далеко не завжди є доступ до запаски та насоса. Здебільшого водії дізнаються про пошкодження колеса в той момент, коли в ньому ще залишається певна частина повітря. Отже, ще можна продовжувати рух, щоб дістатися до найближчого шиномонтажу.

Підпишись на нас:

Отже, якщо на машині пошкоджено колесо і стравлюється повітря, автолюбитель має розуміти, що будь-які поїздки на великі відстані потрібно унеможливити, доки покришку не буде відремонтовано. Добре, якщо в такій ситуації сервісний центр знаходиться поблизу. Адже дістатися до нього можна буде і на пошкодженій шині, навіть якщо повністю відсутнє повітря в покришці. До речі, на такий випадок при собі завжди потрібно мати справну запаску, інструмент, а також насос.

На жаль, не всі автомобілісти заздалегідь прораховують всі негативні обставини, які можуть зустрітися в дорозі. Тому іноді віддається перевага на користь звільнення місця в багажнику, звідки вилучається запасне колесо та інструменти. А про насос взагалі говорити годі й казати, оскільки його в арсеналі мають лише досвідчені водії. Так що ж робити, якщо колесо пошкоджено, а запаска відсутня, і як дістатися до найближчої майстерні, де залатають покришку?

У цій ситуації автолюбитель має насамперед позначити свою машину за допомогою аварійної сигналізації. Це дасть змогу колегам зрозуміти, що в машини є якісь технічні проблеми, а отже, її необхідно об’їхати, не створюючи додаткових перешкод і труднощів. Пересуватися до майстерні необхідно повільно й акуратно, не розганяючи автомобіль більш ніж до 40 км/год. Якщо в покришці все ще присутнє повітря, але відбувається його стравлювання.

Якщо добиратися до шиномонтажу доводиться на повністю спущеному колесі, то тут і зовсім краще рухатися зі швидкістю не більше 10 км/год. Безумовно, це потребуватиме неабиякої кількості часу, але принаймні автолюбитель перебуватиме в безпеці. Пересуваючись на спущеному колесі, необхідно забути про будь-які різкі маневри, адже це збільшує ризик повного і більш швидкого відходу повітря. До слова, якщо пошкодження не серйозне, а їхати доведеться на велику відстань, на місце проколу можна вкрутити саморіз.

Окремо хотілося б поговорити про те, що автолюбитель може уповільнити процес стравлювання повітря з шини. Для цього всередину доведеться налити близько 1,5 літрів води, а решту обсягу, що залишився, заповнити повітрям. Якщо насоса під рукою немає, то можна буде попросити пристрій у колег, добре, що ще не перевелися на дорогах водії, готові надати таку допомогу. До речі, щоб налити в покришку води, необхідно для початку вивісити колесо, відкрутити ніпель, стравити повітря і вже після заливати рідину тонким струменем. Далі ніпель повертається на місце і накачується повітря. Вода в цьому разі дає змогу значно уповільнити процес виходу повітря. Щоправда, в цьому випадку колесо втрачає баланс, а отже, пересуватися доведеться з мінімальною швидкістю.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: