Як українським автовласникам уникнути штрафу в 435 000 гривень

Підпишись на нас:

Водії мають пам’ятати, що їхня юридична відповідальність поширюється не тільки на дії, вчинені безпосередньо на дорозі. Зокрема перевезення певних предметів може спричинити серйозні наслідки. У Німеччині водіїв можуть оштрафувати за наявність в автомобілі ножів, які не належать до категорії вогне- або вибухонебезпечних виробів.

Подробиці

Закони ФРН забороняють носити з собою або мати в автомобілі одноручні ножі та ножі з лезом довшим за 12 см. Штраф за таке порушення становить €10 000, що еквівалентно ₴435 000.

Винятки та докази

Виняток робиться тільки для випадків, коли ніж необхідний для виконання робочих функцій. Водієві доведеться довести поліції, що ніж використовується не як холодна зброя, а для виконання професійних обов’язків. В іншому разі уникнути штрафу не вдасться.

Важливо розуміти, що покарання загрожує водієві навіть за перевезення звичайного кишенькового ножа в бардачку автомобіля.

У такий спосіб німецька влада прагне мінімізувати ризики, пов’язані з наявністю потенційно небезпечних предметів у транспортних засобах.

Водіям слід бути уважними та враховувати ці правила, щоб уникнути значних штрафів та проблем із законом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: