Експерти розповіли, як зупинити автомобіль із гальмами, що відмовили: робочі методи

На дорозі можуть траплятися різні ситуації. Відмова гальм є однією з найнебезпечніших. Статися це може через витік гальмівної рідини через пошкоджений шланг. Експерт розповів, що потрібно робити, якщо потрапили в ситуацію, коли гальма перестали реагувати на трасі. Він навів повний порядок дій для різних ситуацій за складністю.

Підпишись на нас:

Оскільки гальма працюють ефективно за рахунок підсилювача, що функціонує від працюючого двигуна, не слід вимикати запалювання. Насамперед водієві потрібно увімкнути аварійку, щоб дати зрозуміти іншим учасником руху про наявність неполадок.

Після цього варто активно спробувати натискати на педаль гальма, таким чином тиск у системі збільшиться і вони зможуть відгукуватися на дії власника. За можливості потрібно виїхати на менш жваву смугу, добре, якщо по дорозі виявиться підйом, поле або сільська дорога. Збільшити опірність коліс і допомогти зупинитися може виконання маневрів з боку в бік.

На автомобілях, оснащених МКПП, можна спробувати загальмувати за допомогою перемикання на знижені передачі послідовним чином. Для зупинки можна використовувати ручне гальмо. При цьому важливо затягувати його плавно, не роблячи різких рухів, щоб автомобіль не повело. У крайніх випадках, коли жоден зі способів не підходить, необхідно використовувати більш кардинальний метод для зупинки. Для цього потрібно притиснутися до відбійника, внаслідок контакту кузова автомобіля з ним можна зупинитися.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: