Що буде, якщо заливати моторну олію невідповідної в’язкості: експерт розповів про наслідки

Підпишись на нас:

Всі виробники моторів вказують тип оливи, яку можна заливати в силовий агрегат. Одним з основних параметрів, на який слід звертати при виборі мастила, є в’язкість. Від неї залежить ступінь плинності матеріалу взимку та характер його поведінки за високих температур. Які наслідки виникають через використання оливи невідповідної в’язкості.

Через це ускладнюється запуск холодного двигуна, що тягне за собою прискорене зношування деталей і ранню поломку агрегату. Якщо мастило занадто рідке, то воно не зможе створювати досить якісну плівку. Це також провокує раннє зношування деталей. Рідке мастило ще й менш ефективно відводить тепло і тому збільшується обсяг чаду, що підвищує витрату моторного масла.

Крім того, використання невідповідного мастила тягне за собою зниження потужності двигуна, так як рівень опору між деталями, що труться, починає зростати. Через неякісне мастило зростає ще й витрата палива.

Експерти відзначають, що використовувати оливу невідповідної в’язкості можна тільки на моторах з великим пробігом. Вони збільшують зазори між компонентами. Тому в такі агрегати рекомендується заливати мастило більшої в’язкості. Але навіть за таких умов по можливості слід уникати експериментів із моторним мастилом. Виробники вказують параметри мастила з урахуванням конструктивних особливостей конкретного двигуна.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: