Як видалення каталізатора «вбиває» двигун в автомобілі: потенційні проблеми

Каталітичний нейтралізатор встановлюється в автомобілі для зменшення шкоди від вихлопів. При цьому деталь служить у середньому приблизно 2-4 роки, надалі її потрібно замінювати. Однак більшість водіїв вважають за краще просто видаляти її, не встановлюючи нову зі своїх причин. Це може бути як бажання заощадити, так і підвищити потужність двигуна.

Підпишись на нас:

Через погане паливо згодом каталізатор виходить з ладу. В результаті частки керамічного пилу потрапляють у циліндри, що призводить до зношування стінок і поршнів. Після цього двигун перестає розвивати повну потужність. Багато хто видаляє каталізатор, що навіть не вийшов з ладу, вважаючи, що він душить двигун, не дає видавати потрібну динаміку. Інші просто не хочуть витрачатися на нову деталь, яка коштує досить дорого.

Багато грамотних фахівців проводять перепрограмування електроніки машини після видалення каталізатора, і навіть встановлюють спеціальну “обманку” вихлопної системи, яка імітує його наявність. Деякі також проводять процедуру впровадження штучних перешкод для газів, що виходять з двигуна.

Тим не менш, всі, хто видаляє каталізатор, навіть незважаючи на проведені додаткові процедури, стикаються з підвищеним підїданням мастила, а також підвищеною витратою палива. Інша проблема, яка виникає при видаленні каталізатора, – це підвищене зношування абразивними частинками від знятої деталі циліндрів і поршнів. Якщо прибрати каталізатор, агрегат починає “дихати” на повну потужність, в результаті збільшується знос і відбувається збільшення задирів, які з’явилися раніше, що призводить до значного підвищення витрати мастила і ризику пошкодження ДВЗ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: