Експерт розкрив секрет довголіття старих автомобілів: як вони проїжджають понад 400 000 км

Здавалося б, будь-який автолюбитель знає, як правильно обслуговувати машину. Однак на ділі, незважаючи на всю простоту, тут часто припускаються помилок. При цьому деякі моменти навіть можуть стати причиною передчасного виходу ДВЗ з ладу.

Підпишись на нас:

Отже, в чому ж може ховатися секрет довголіття двигунів на тих самих авто, які зустрічаються нам на повсякденній основі? Насправді міф про те, що раніше двигуни були кращими, зовсім не є чимось вигаданим. Сучасні ДВЗ менше розраховані на великий термін експлуатації, оскільки з них виробники в буквальному сенсі намагаються вичавити максимум. А стосовно моторів і КПП, які ставили на ТЗ раніше, то часто їхній ресурс у буквальному сенсі міг надихнути будь-якого автомобіліста.

Зараз же все зовсім інакше і виглядає якимось дивом, коли стандартний ДВЗ проходить 450 і більше тисяч кілометрів без капітального ремонту. Якість безсумнівно стала гіршою, але не до такої міри, щоб розводити через це якусь проблему. Сучасний ДВЗ теж здатний «виходити» великий ресурс, якщо за ним грамотно стежити. Насамперед йдеться саме про обслуговування. На сучасному ДВЗ масло і витратні матеріали міняти потрібно якомога частіше.

Виробники часто говорять про заміну масла в ДВЗ на 10 або 15 тисячах кілометрів пробігу. У чомусь це виправдана позиція, але, щоб максимально продовжити термін служби силових агрегатів, краще намагатися проводити заміну мастила в моторі частіше. Оптимально, якщо це робиться на 7 – 8 тисячах кілометрів пробігу. При цьому на мастилі бажано не економити, обираючи перевірене масло, яке повною мірою підходить під конкретний силовий агрегат.

Важливо нагадати, що своєчасною заміною мастила все не обмежується. Автолюбителю також потрібно особливу увагу звернути на своє водіння. Так звана «пенсіонерська їзда» або агресивний стиль – це шлях до швидшого капітального ремонту двигуна. Краще в цій ситуації дотримуватися золотої середини і час від часу ганяти мотор на високих обертах, а іноді, навпаки, дозволяти ДВЗ не отримувати зайве нікому непотрібне навантаження.

Останнє, на що хотілося б звернути увагу, – це якість витратних елементів, мастила, а також пального, що заправляється в бак. Ресурс ДВЗ безпосередньо пов’язаний з цими моментами, тому на них зайвий раз ніхто намагається не економити. Тут хотілося б нагадати, що це може призвести до непередбачуваних фінансових витрат і до того ж до чималих. Саме тому, купуючи мастило і фільтри, потрібно бути впевненим не тільки у виробнику, а й у продавцеві. Помилка в цьому випадку гарантовано обіцяє передчасний вихід ДВЗ з ладу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: