В Oryx задокументували, що Росія втратила більше 100 своїх передових танків Т-90М

Повідомляється, що російська армія втратила 100 основних бойових танків (ОБТ) Т-90 «Прорив» під час війни в Україні. Ці втрати принизливі для президента Росії Володимира Путіна, який назвав їх «найкращими у світі».

Підпишись на нас:

Втрати Т-90М були задокументовані Oryx, голландським відкритим веб-сайтом розвідки, який відстежує та перевіряє військові втрати з обох сторін. Кількість втрат Т-90М може бути більшою, оскільки Oryx документує лише знищення, підтверджені візуальними доказами.

Нещодавно у соцмережах опублікували відео знищення чергового ОБТ Т-90М:

Ця приголомшлива кількість знищень подібних танків, стала можливою, через розвиток тактики безпілотних літальних апаратів, поширення безпілотних літальних апаратів-камікадзе та активне використання ЗСУ безпілотних літальних апаратів з видом від першої особи (FPV). Штурмові безпілотники — це прості, комерційно доступні готові БПЛА, модернізовані боєголовками або вибухівкою від реактивних гранатометів (РПГ), які прилітають прямо у ціль.

Більше двох третин російських танків, які українські військові знищили за останні місяці, були підбиті за допомогою FPV. Росія оснастила окремі Т-90М сталевими каркасами для захисту від протитанкової зброї та безпілотників. Однак, як свідчать відеозаписи окремих втрат Т-90М, вони не завжди ефективні. Безпілотникам з видом від першої особи вдалося «пройти» цей захист вже кілька разів.

У певний момент війни, що триває, російські військові почали використовувати більші системи радіоелектронної боротьби (РЕБ), встановлені у верхній частині башти танків Т-90М. Танки також застосували системи протидії безпілотним літальним апаратам (C-UAS) для запобігання атакам безпілотників. Однак не всі ОБТ отримали ці системи.

Про танк

Т-90 — основний бойовий танк третього покоління з вбудованими блоками динамічної броні «Контакт-5» і зварним композитним броньовим корпусом. Замість застарілого «Контакт-5» модернізована модель Т-90М оснащена інтегрованою динамічною бронею Relikt (ERA), яка призначена для захисту кумулятивних зарядів і зменшення удару бронебійних кілево-стабілізованих відкидаючих снарядів (APFSDS).

Крім того, танк має решітчасту броню позаду та сітчасту броню в нижній частині башти для посилення захисту від реактивних гранат.

Система протидії танку активує димові гранатомети, щоб приховати машину від лазерного променя, зменшуючи ризик ураження ПТРК противника з напівавтоматичним наведенням. Повідомляється, що менші розміри та низький профіль Т-90 дозволяють йому переміщатися у вузьких просторах, наприклад у лісах і горах.

Незважаючи на це, танк не зміг впоратися з загрозою, яку представляють маленькі безпілотники-вбивці. Як раніше повідомляли експерти, багато втрат танків також можна пояснити тим, що Україна представляє зовсім інший тип загрозливого середовища, причому більшість дій відбувається в міських або напівміських районах країни.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: