Експерт розкрив помилки автолюбителів, які призводять до збільшення витрати оливи

Проблема підвищеної витрати моторної оливи знайома багатьом автовласникам. Ця неприємна ситуація може виникнути не тільки у автомобілів з великим пробігом, а й у машин, які проїхали порівняно невелику дистанцію. Важливо розуміти, що призводить до збільшеного споживання оливи, щоб уникнути додаткових витрат і зберегти двигун у хорошому стані.

Підпишись на нас:

Зношені механізми в двигуні – одна з головних причин підвищеної витрати мастила. Надалі зношується поршнева група, мастилознімні ковпачки і циліндри, що призводить до витоків. Крім цього, деформація ущільнювальних з’єднань також може спричинити підїдання мастила.

Як правило, все це відбувається через неправильний підбір оливи. Багато водіїв ігнорують рекомендації виробника і використовують масло з невідповідною в’язкістю або неякісні лубриканти, що призводить до швидкого вигоряння робочої рідини.

Несвоєчасне ТО – ще один фактор, що сприяє збільшеному споживанню оливи. Зношена змащувальна рідина і забиті фільтри, разом з присадками, що не працюють, погано очищають силовий агрегат. Через це засмічуються маслоканали, а також у системі виникає надлишковий тиск. В результаті, масло починає вигоряти і витікати через матеріали ущільнювачів.

Тому, щоб уникнути проблеми «масложора», необхідно стежити за станом двигуна, правильно підбирати оливу, вчасно проводити технічне обслуговування та уникати агресивного стилю водіння.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: