Експерт пояснив, як часто потрібно міняти амортизатори в автомобілі

Якщо є проблема з придбанням необхідних запасних частин для автомобілів, багато хто намагається заощадити на купівлі стандартних витратних матеріалів. В результаті це може призвести до значно більших витрат у майбутньому. Механік мережевого автосервісу розповів, чому варто своєчасно міняти амортизатори, на які водії звертають увагу досить рідко.

Підпишись на нас:

Виявити проблеми з амортизаторами може звичайний автолюбитель. Якщо транспортний засіб після того, як проїде по наших, аж ніяк не ідеальних дорогах, довго розгойдується, приводячи до необхідності постійно коригувати рух, амортизатори вимагають заміни. При цьому на їхній термін служби впливають такі деталі, як пружини та сайлентблоки. Якщо зношені – термін служби амортизаторів скорочується в 2,5 рази.

Експерт рекомендує проводити діагностику системи через кожних 20 тисяч кілометрів пробігу. Якщо ефективність амортизаторів зберігається на рівні 80%, турбуватися не потрібно. Але якщо показник впав до 50%, настав час планувати заміну.

Причому краще звернутися на СТО для діагностики підвіски, оскільки самостійно відстежити стан амортизаторів досить складно. Більшість власників просто звикають до неправильної роботи підвіски. Крім того, не варто використовувати неякісні китайські аналоги. Термін їхньої служби втричі коротший, ніж у оригінальних японських деталей, які здатні зберігати ефективність протягом 5 років.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: