Як відключати сигналізацію в машині, якщо батарейка розрядилася

Рано чи пізно будь-якому автомобілісту доводиться стикатися з батареєю, що сіла, у брелку від сигналізації. При цьому досвідчені водії зазвичай возять із собою запасні джерела живлення, чого не можна сказати про новачків, яких така дрібна неприємність застає зненацька. При цьому мало хто знає, що при розрядженому брелку можна просто тимчасово відключити сигналізацію.

Підпишись на нас:

Картина виглядає не зовсім райдужним чином, коли на автомобілі працює сигналізація, а його власник стоїть поряд і не може відключити сирену. Мало того, що це привертає увагу оточуючих, так ще й завдає суцільного дискомфорту. Примітно, що відключити сигналізацію не так складно, як може здатися на перший погляд. Головне в цьому випадку потрапити до салону транспортного засобу, що можна зробити за допомогою металевої болванки на ключі.

Поради механіка

Механічний ключ присутній на всіх автомобілях. На нових ТЗ, де передбачений безключовий доступ, він просто захований у тілі брелока та витягується шляхом натискання відповідної кнопки. Що ж до того самого моменту з відключенням сигналізації, то тут доведеться дістатися аварійної кнопки, розташованої в салоні. Так звана кнопка Valet необхідна для перепрограмування блоку сигналізації і навіть для екстреного відключення охорони.

Цю клавішу з відповідним модулем розташовують у прихованому місці, про яке відомо лише власнику транспортного засобу. До речі, купуючи машину з рук, необхідно обов’язково дізнатися у продавця, де стоїть та сама кнопка в машині. Для кожного типу сигналізації порядок дії свій. Комбінацію можна вільно знайти в мережі Інтернет, знаючи лише відповідну модель охоронного комплексу, що також необхідно уточнити, купуючи транспортні засоби з рук.

Розрядився автомобільний брелок

Як показує практика, багато автомобілістів у цьому випадку поспішають дістатися до підкапотного простору або іншого місця в транспортному засобі, де розташований акумулятор. На більшості сучасних моделей зняття клеми з АКБ дозволяє на якийсь час втихомирити сигналізацію. Однак не варто забувати, що деякі моделі охоронних комплексів укомплектовані своїм власним джерелом живлення, яке продовжуватиме працювати навіть у разі глибокого розряду штатної батареї.

Якщо йдеться про штатну сигналізацію, яка є на автомобілі, то тут все набагато простіше, ніж у ситуації зі сторонніми охоронними комплексами. Акумуляторна батарея або просто брелок, що просто «заглючив», стане причиною роботи системи оповіщення. Вимикається вона досить просто. Необхідно лише скористатися тим самим ключем від машини: відкрити і після закрити водійські двері, повернувши ключ. Таким чином спрацьовує кінцевик, що замикає ланцюг і показує системі, що стороннього проникнення в салон не було.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: