Під Суджею ЗСУ захопили найновіший російський танк

Українські військові успішно захопили передовий російський танк Т-80БВМ біля міста Суджа Курської області. Як повідомляється, танк у справному стані вилучили українські десантники 80-ї десантно-штурмової бригади у взаємодії з оперативниками СБУ.

Підпишись на нас:

Про це повідомив Юрій Бутусов. За словами Бутусова, в операції брала участь група українських військових із позивними «Механ», «Лис», «Єврей», «Тренер» і «Жора». Вони виявили та захопили російський танк, який чекав у засідці.

Т-80БВМ, модернізована версія радянського Т-80, є однією з найновіших броньованих машин на російському арсеналі. Захоплений танк 2023 року випуску виявлено повністю заправленим і озброєним. Танк входив до складу Повітряно-десантних військ Росії (ВДВ), відомих своїм елітним статусом у російській армії.

«Т-80БВМ стояв у танковій засідці, але засідка була вчасно виявлена», – написав Бутусов. «Українські десантники та контррозвідники вкотре виявилися витривалішими за російський десант».

Т-80БВМ оснащений розширеними функціями, включаючи більш потужний двигун, оновлені системи управління вогнем і покращену броню, що робить його цінним активом на полі бою.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: