Військова техніка

До України прямують машини для обслуговування танків Leopard 2

У Міністерстві оборони України повідомили, що Канада прийняла рішення передати Україні броньовані ремонтно-евакуаційні машини для обслуговування танків Leopard 2.

Подробиці

Процес відправки машин Bergepanzer 3 був знятий в одному з аєродромів і опублікувала ролик глава Міноборони Канади Аніта Ананд.

Це рішення було ухвалено на останньому засіданні у «форматі Рамштайн». Інформації про те, коли машини передадуть Києву, поки немає.

Bergepanzer 3, також відомий як BPz3, — німецька броньована евакуаційна машина на базі шасі танка Leopard 2. Вона була розроблена і виготовлена німецькою компанією Rheinmetall Defence.

Bergepanzer 3 оснащений потужним краном, здатним піднімати до 30 тонн, що робить його придатним для підйому та буксирування інших транспортних засобів, у тому числі важких танків. Також є лебідка, яка може тягнути до 40 тонн.

На додаток до можливостей евакуації, Bergepanzer 3 озброєний кулеметом калібру 7,62 мм, встановленим на бойовій станції з дистанційним керуванням, що забезпечує певний рівень оборонних можливостей.

Bergepanzer 3 перебуває на озброєнні збройних сил Німеччини з початку 2000-х років і експортується до кількох інших країн, включаючи Катар, Норвегію та Швецію. У ролі броньованої евакуаційної машини він довів свою надійність і універсальність.

Останні публікації

Китайська компанія демонструє систему лазерного захисту від безпілотників: пробиває п’ять 2-міліметрових сталевих пластин на відстані 800 метрів

На виставці DSA 2024 китайська компанія Poly Technologies продемонструвала систему лазерного захисту Silent Hunter, встановлену…

13 хв. тому

Турецький Otokar анонсував панцерник Cobra II із покращеною бронею та мобільністю: такі використовують РДК

На виставці Defence Service Asia (DSA) 2024 у Малайзії турецька оборонна компанія Otokar представила Cobra…

31 хв. тому

Стало відомо, чому популярний кросовер Ford критикують американці

Компанія Ford за останні кілька років внесла незначні зміни в кросовер Escape, більш відомий українцям…

3 години тому

У найдешевого Dacia з’явиться серйозний конкурент від Stellantis: проїде 300 км без АЗС

У Stellantis з'явився серйозний конкурент для Dacia Spring. Франко-італійський автогігант розуміє, що електричний Fiat 500…

4 години тому

Три типи кузова, три мотори та спортивне оздоблення: стартують продажі оновленого Hyundai i30

Новий Hyundai i30 2024 року готується надійти в продаж на європейському ринку. Ця недорога модель…

5 години тому

Фахівець назвав автомобілі, коробки передач яких потрібно обслуговувати рідше за інші

Будь-який автолюбитель знає, що утримувати машину в сучасних умовах дуже дорого. При цьому йдеться не…

6 години тому