Знайдено «капсулу часу» 1960-х років: найдовший колісний військовий автопоїзд

Підпишись на нас:

Холодна війна створила кілька дуже дивних машин, розроблених для конкретних цілей. Одним із найдивніших є LeTourneau TC-497, позашляховий тягач, який використовується для буксування наземного поїзда. Створений для забезпечення матеріально-технічного забезпечення, він мав довжину 174 метри й утримує рекорд як найдовший позашляховик.

Подробиці

Виглядаючи, як щось середнє між землерийною машиною та постапокаліптичним транспортним засобом у науково-фантастичному фільмі, TC-497 Overland Mark 2 стане фантастичним позашляховим автофургоном. Він оснащений кондиціонером і включає в себе повністю обладнану кухню прямо з квартири-студії 1960-х років. Кухня має мийку, плиту, духовку та холодильник. Поруч стоїть стіл із табуретами, де розмістяться двоє людей.

У задній частині кухні шість двоярусних ліжок. Як і кухня, спальна зона є «капсулою часу» прямо з того періоду, аж до світло-зеленого кольору стін і меблів.

ТС-497 не мав двигуна. У ньому було машинне відділення. Три газові турбіни Solar 10MC виробляли електроенергію для електроприводу поїзда, і всі вони розміщені в окремих вагонах. Четверта турбіна приводила в дію кабіну та забезпечувала живлення систем кондиціонування повітря та електричної системи автомобіля. Кожна турбіна важила понад 750 кг і виробляла 1170 кінських сил.

Але, мабуть, найбільш вражаючою особливістю є спалювальний туалет. Замість того, щоб марнувати воду, створювати компост або функціонувати як котячий лоток, туалет спалює відходи, залишаючи невелику кількість попелу. Поруч розкладна раковина з гарячою та холодною водою. Як і все інше, це прямо з 1960-х років, аж до шматка мила, туалетного паперу та диспенсера для паперових рушників.

Кабіна управління має висоту понад 9 метрів і забезпечує чудовий огляд. Там є місце для оператора, начальника поїзда та навігатора. Спідометр показує 30 миль на годину (48 км/год).

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: