Росія продовжує модернізацію танка Т-80БВМ: додали спеціалізоване каркасне бронювання

Російський танк Т-80БВМ є останньою частиною сімейства Т-80. За допомогою модернізації танка Росія прагне підвищити бойові можливості в трьох основних категоріях: вогнева міць, захист і мобільність.

Підпишись на нас:

Міністерство оборони Росії отримало нову партію танків Т-80БВМ від 100-державного машинобудівного підприємства «Омськтрансмаш», яке виробляє танки Т-80 для ЗС РФ.

Як повідомляє Defense 24, модернізовані танки, серед іншого, отримали змінену додаткову броню типу «клітка», яка тепер прикриває кормову нішу башти та частину перекриття корпусу.

Крім того, захист танка посилено встановленням вибухових модулів на динамічну броню машини. Це робиться для підвищення стійкості танка до ударів FPV безпілотних літальних апаратів. Також були посилені борти корпусу, де розмістили додаткові модулі важкої динамічної броні.

Це не нові, а відремонтовані та модернізовані Т-80БВМ з військових складів.

Т-80БВМ — остання версія танків сімейства Т-80. Машина надійшла на озброєння Збройних сил Російської Федерації всього кілька років тому. За допомогою модернізації російські військові мають на меті підняти машину до нових стандартів, щоб підвищити бойові можливості в трьох основних категоріях: вогнева міць, захист і мобільність. Акцент також робився на підвищенні обізнаності про місцезнаходження екіпажу.

Defence 24 повідомляє, що спочатку російські інженери планували встановити на танк такі компоненти:

  • нову динамічну броню під назвою «Релікт»;
  • багатоканальний приціл «Сосна-У»;
  • модифікований запасний приціл 1П67;
  • новий ТВН-5/ТВН – прилад спостереження водія 5М;
  • системк захисту екіпажу ПКУЗ-1Ак;
  • також нову систему пожежогасіння та зв’язку.

Крім того, танк отримав посилену силову установку потужністю 1250 к.с., яка компенсувала збільшення ваги внаслідок додавання додаткової броні, одночасно збільшуючи максимальну швидкість на задній передачі з 12 до 20 км/год. Скільки саме танків передано ЗС РФ, невідомо.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: