Коли терміново настав час міняти акумулятор в автомобілі: ознаки швидкого виходу батареї з ладу

Підпишись на нас:

Акумуляторна батарея автомобіля зазвичай слугує приблизно 5 років, але точний момент, коли вона перестає тримати заряд, передбачити неможливо. Особливо небезпечний несподіваний вихід з ладу акумулятора взимку, коли його надійність є критично важливою. Автомобільні експерти розповіли, на які ознаки слід звернути увагу, щоб заздалегідь зрозуміти, що акумулятор незабаром потребуватиме заміни.

Першим сигналом може стати індикатор на “прибиранні” машини. При включенні запалення він спалахує і повинен згаснути після того, як двигун починає працювати. Якщо індикатор продовжує світитися, це може вказувати на проблеми з акумулятором, генератором або проводом. У такому разі краще відразу звернутися до сервісу.

Іншим способом перевірки є вимірювання напруги на клемах акумулятора, вони проводяться з використанням мультиметра. Так, напруга АКБ із нормальною зарядкою має знаходитися в межах від 12,3 до 12,8 В (двигун при цьому має бути вимкнений). Якщо на екрані мультиметра менше 12 В, це означає, що батарея втрачає заряд і необхідно замінити.

Додатковим методом діагностики є перевірка з використанням вилки навантаження. За допомогою цього приладу можна створити навантаження на акумуляторну батарею, вимірюючи, як сильно падає напруга. Якщо вона опускається нижче 9, це означає, що АКБ вже не справляється з навантаженням і вимагає заміни. Інші ознаки включають труднощі із запуском двигуна, фари, що тьмяніють (під час включення електрообладнання), а також неприємний запах, що доноситься з-під капота.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: