ЗСУ таємно отримали і використовують фінські артилерійські системи 2С1 “Гвоздика”

Оскільки офіційного підтвердження передачі з жодної сторони не було, характерний камуфляж і особливості машин, раніше придбаних Фінляндією у Східної Німеччини, дозволяють припустити, що вони були передані ЗСУ.

Підпишись на нас:

Україна отримала фінські 122-мм самохідні артилерійські системи 2С1 “Гвоздика”, повідомляє фінське видання Suomensotilas. При цьому ні Україна, ні Фінляндія не підтвердили передачу 2С1. Про те, що ці системи радянського виробництва були доставлені в Україну, «Мілітарний» зробив висновок після публікації даного відео у соцмережі.

На відео видно 2С1 з характерним «ламаним» камуфляжним малюнком, характерним для техніки ЗС Фінляндії, повідомляє ЗМІ .

Крім того, машини можна розпізнати за іншими ознаками: вихлоп бойової машини оснащений теплозахисним екраном, а стовбур оснащений датчиком швидкості.

Фінляндія отримала близько 74 «Гвоздиків» від колишньої Німецької Демократичної Республіки, деякі з яких пройшли місцеву програму модернізації. Точна кількість колишніх фінських артилерійських систем, переданих Україні, залишається невідомою.

Раніше Фінляндія вже постачала в Україну артилерію, в тому числі радянські 130-мм гармати К54, відомі в Україні як М-46. Нещодавно, генерал-майор д-р Крістіан Фройдінг зі спецштабу України в Міністерстві оборони Німеччини повідомив, що Німеччина планує поставити Україні самохідні гаубиці RCH 155 (Remote Controlled Howitzer 155) наприкінці цього року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: