Експерт пояснив, чому моторне мастило потрібно міняти щонайменше раз на рік

Деякі автовласники використовують свої автомобілі дуже рідко для коротких подорожей. При цьому за регламентом мастило потрібно міняти при досягненні певного кілометражу або щорічно. Тут виникає закономірне питання - чому мастило потрібно однаково міняти щороку, якщо машина просто не виїздила кілометраж. Моторист розповів, що відбувається з техрідиною у двигуні і чому заміну робити необхідно.

Підпишись на нас:

Сучасні моторні мастила мають досить значний термін зберігання, що досягає п’яти років. При цьому виробники встановлюють власні вимоги до частоти заміни мастила в залежності від пробігу. Для машин Peugeot та Citroen, які використовуються в європейських країнах, він досягає 30 тисяч кілометрів. Але, незалежно від пробігу, робити заміну потрібно щороку.

Мастило може зберігатися довго в закритій упаковці, коли вона не контактує з навколишнім середовищем та деталями двигуна. Однак після заливання термін його використання різко скорочується. Воно входить у взаємодію з відпрацьованими газами, нагаром, окислами та вологою. В результаті перестає діяти належним чином, простіше кажучи, старіє. Тому, незалежно від того, як часто використовується автомобіль, заміну робити потрібно не рідше, ніж кожні 12 місяців. За цей час його здатність очищати двигун та ефективно змащувати деталі зникають внаслідок хімічних реакцій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: