В Україні хочуть змінити порядок продажу вживаних авто

Підпишись на нас:

Українські автодилери хочуть прирівнятися до європейських стандартів та змінити в Україні порядок скуповування вживаних авто. 

Подробиці

Так нещодавно у Верховній Раді від 06 березня 2023 зареєстровано законопроєкт № 9083 “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами суб’єктами господарювання, які поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС”. Як заявляють автори – цей проєкт має створити рівні умови для ведення бізнесу в транспортній сфері, що спростить бюрократичні процедури та створить безпечні права для покупців та продавців. 

Автори пропонують звільнити бізнес від перереєстрування на себе авто, яке було придбано для подальшого перепродажу. А також звільнити бізнес від обов’язку подавати до сервісних центрів МВС документи з відміткою відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки про взяття на військовий облік (зняття з військового обліку) вживаних транспортних засобів, які були придбані для подальшого продажу.

Авторами проєкту є слуги народу Я. Железняк та Д. Гетманцев. За їх словами у європейських країнах ці правила дозволяють малому та середньому бізнесу розвиватися. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: