Названі точні ознаки, після появи яких ремінь ГРМ вимагає термінової заміни

У сучасному автомобілі є велика кількість витратних деталей, які змінюються за регламентом або залежно від зношування. До таких можна віднести і ремінь ГРМ. Для його заміни встановлені правила, яких багато хто не дотримується, воліючи просто стежити за станом ременя. Насправді таку позицію не можна назвати помилковою, якщо звертати увагу на деякі моменти, про які розповів моторист.

Підпишись на нас:

У деяких ситуаціях автовиробники ставлять якісь недосяжні терміни щодо заміни ременів ГРМ. Мовляв, цей виріб може стабільно проходити 120 – 150 тисяч кілометрів. У деяких ситуаціях це справді так, а часом ремінь потребуватиме заміни вже при пробігу 70 – 80 тисяч кілометрів. Багато в чому впливає манера водіння автомобіліста, а також якість самого елемента. То як визначити, коли цей розхідник необхідно терміново змінювати?

Насправді тут все досить просто і можна робити висновки лише на візуальному сприйнятті. Поява на ремені значних слідів зносу – це явний привід замінити виріб та супутні розхідники якнайшвидше, щоб найближчим часом не стався обрив, а після цього пошкодження двигуна. До речі, треба нагадати, що більшість ДВЗ мають проблему з обривом ременя, коли після цього явища потрібен капітальний ремонт силового агрегату.

На необхідність термінової заміни може вказувати не лише знос ременя газорозподільного механізму, а й характерний свист підшипника при обертанні ролика. І тут суть проблеми криється не лише в самому виробі, а приводному механізмі, у якому вийшла з ладу певна деталь. На жаль, якщо змінюється відповідний шків, то і сам ремінь підлягає заміні. Можна, звичайно, спробувати повернути старий розхідник, але в цьому випадку жоден майстер не дасть гарантії на свою роботу.

Ще одна явна ознака того, що настав той самий час для заміни ременя ГРМ, – це утворення на поверхні виробу тріщин і серйозних потертостей. Подібне явище зустрічається в основному з деталями низької якості, коли автомобіліст, розглядаючи покупку розхідників, вважає за краще заощадити, адже сама по собі процедура не з дешевих, так ще й запчастини коштують чимало. В даному випадку економити фахівці не рекомендують, адже обрив низькоякісного ременя може вилитися в більш серйозні витрати.

Останнє, на що хотілося б звернути увагу, – це розтяг ланцюга, який використовується замість ременя на деяких моторах. На відміну від звичного згаданого елемента ланцюг не обривається при тривалій експлуатації, а розтягується, що може призвести до перескоку між ланками. Ефект у цьому випадку для двигуна буде досить неприємний і будуть потрібні витрати на ремонт. Сам собою ланцюг розрахований на більш тривалий термін експлуатації в межах 200 – 250 тисяч кілометрів пробігу, але в деяких ситуаціях заміна потрібна частіше.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: