Артилеристи ЗСУ розповіли про переваги та недоліки САУ “Богдана”

Підпишись на нас:

Бійці Сил оборони показали роботу САУ “Богдана” і поділилися враженнями від цієї колісної самохідки українського виробництва. Бесіду з військовими вели репортери “Армії ТВ”.

Гаубиця 2С22 “Богдана” пройшла через кілька версій і модернізацій, щоб максимально повно відповідати вимогам ЗСУ. Наразі швидкість виробництва зросла до 10 шт./міс., що дає змогу щорічно постачати у війська 120 установок цього типу.

Командир розрахунку Андрій зазначив, що за технічними характеристиками “Богдана” чудова, але артилерійська частина потребує доопрацювань. Машина здатна виконувати до 40-60 пострілів на день і використовувати високоточні боєприпаси Excalibur. Також на відео були показані 155-мм боєприпаси SgR M/77 шведського виробництва і радіоприймач ÖF ZONAR 75B.

Наведення на ціль, за словами військових, здійснюється вручну, незважаючи на наявність призначеної для цього комп’ютерної системи. Робиться це для кращої точності.
У сюжеті також згадувалося, що “Богдану” критикували за автоматизацію зарядного пристрою. Зазначається, що під час стрільби з капоніра роботу автоматичного досилача ускладнено.

Військові також зазначили, що ручна камера для нічної зйомки полегшує заїзд на позицію. Додатковою перевагою є броньована кабіна, що захищає екіпаж від осколків.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: