В автосервісі пояснили, чим небезпечна вода, що капає з глушника

Багато автолюбителів помічали, як із глушника витікають краплі води при старті з місця. Як правило, це справді звичайна вода, проте вона не завжди нешкідлива. Власник мережевого сервісу розповів, у чому може бути її небезпека, а також пояснив, як можна уникнути неприємних наслідків у вигляді корозії на глушнику.

Підпишись на нас:

В процесі згоряння паливо, що складається з вуглеводнів, розпадається на вуглекислий газ та воду. Ці сполуки не є небезпечними окремо і без додаткових домішок. Більш потужні двигуни, що споживають більше паливної суміші, можуть утримувати у вихлопі до п’яти відсотків води. Вона витікає після старту машини, коли задні колеса просідають.

Однак часто вода накопичується у глушнику. Незважаючи на те, що цю деталь виготовляють з нержавіючої сталі, вона може зазнати корозії. Справа в тому, що у вихлопі можуть міститися оксиди сірки та азоту, які при розчиненні у воді стають кислотами. Вони здатні роз’їсти навіть якісний метал при тривалому впливі. Експерт рекомендує самостійно або звернувшись до сервісного центру виконати технологічний отвір у глушнику, який дозволить конденсату не накопичуватися, а відразу ж витікати. Таким чином можна запобігти пошкодженню деталі, особливо якщо вона раніше була замінена на недорогий аналог із поганим захистом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: