7 помилок, яких припускаються водії навесні

Підпишись на нас:

Весною на водіїв очікує менше нюансів, ніж взимку. Проте перехід на новий сезон потрібно здійснювати вірно. Ми вирішили назвати найбільші помилки, яких припускаються водії навесні.

Не поспішайте перевзуватися

Так, поспішати немає куди. Адже навіть тоді, коли термометр показує +15, погода може різко перемінитися, опуститися до – 1 та випаде сніг. Тому на асфальті може утворитися ожеледь, що принесе чимало клопоту.

Обережно на літній гумі

Нове авто завжди продається на літній гумі. Тому з автосалону до реєстраційного пункту ДІБДР краще прямувати вдень, коли ви точно впевнені, що ожеледь відсутня.

Не доливайте воду в омивач

Це розповсюджена помилка. У разі плюсової температури навесні не поспішайте доливати в омивач воду, адже як тільки термометр покаже позначку мінус – вас можуть очікувати неприємності.

Не варто забувати про калюжі

Пам’ятайте, що яма на дорозі – це найоманливіша річ. Вона може здаватися зовсім невеличкою, а коли ви в неї потрапите, то принесе чимало шкоди. Так само може бути і після весняного дощу, коли ями заливає водою і важко розрахувати їх глибину. Тому будьте уважні на дорогах та не проїжджайте калюжі на високій швидкості.

Варто відвідати автомийку

Після зими на автомобілі знаходиться багато зимових реагентів, які краще змити. Експерти рекомендують зробити це кілька разів. Таким чином з кузова видаляються речовини, що прискорюють корозію. Але з миттям двигуна краще не поспішати, відкладіть це до літніх днів.

Навесні частішають випадки ДТП з тваринами

Тварини мігрують, а тому на великих автострадах серед степів чи лісів через дорогу можуть перебігати дикі кабани, косулі чи вовки. Найчастіше це відбувається вночі, тому будьте пильні.

Не порушуйте ПДР

Зараз українськими дорогами пересувається багато військової техніки, тому розмітка може стати малопомітною. Рекомендуємо бути уважними, адже це не знімає з вас відповідальності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: