Водіям пояснили, що таке опорний підшипник: деталь, яка може легко пошкодитися

Коли справа доходить до обслуговування автомобіля, багато водіїв в основному зосереджуються на двигуні, гальмах і шинах, але часто не беруть до уваги важливий компонент: опорний підшипник. Варто розбиратись, що таке опорні підшипники, як вони функціонують, і на які ознаки слід звертати увагу, щоб вчасно змінити ці деталі.

Підпишись на нас:

Опорний підшипник – це металевий або гумометалевий елемент підвіски, призначений для зменшення ударних коливань від амортизатора та полегшення його обертання при повороті кермового колеса.

Шток амортизатора спирається безпосередньо на підшипник. Така конструкція допомагає пом’якшити удари та вібрації, що передаються через транспортний засіб, забезпечуючи комфортну їзду.

Опорні підшипники є важливими компонентами, що в основному зустрічаються в автомобілях з підвіскою MacPherson. Згодом ці деталі можуть зношуватися, що призводить до кількох характерних ознак.

В першу чергу варто звернути увагу на скрипучі або хрюкаючі звуки. Також сигналом несправності підшипників можуть бути пульсації рульового колеса або удари передньої частини транспортного засобу. Якщо було виявлено хоча б один із цих «сигналів», то машину потрібно негайно відправляти до сервісного центру для діагностики та подальшого ремонту. Якщо цього не зробити, то є ризики потрапити до ДТП через втрату контролю над авто під час руху.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: