Експерти розповіли, як правильно обкатати зимову гуму, щоб шипи довго не вилітали

Всім відомо, що після придбання нової машини її потрібно обкатати. Однак водії забувають, що те саме необхідно зробити і зі свіжим комплектом шипованих зимових покришок. Професійна спільнота наполягає на тому, що це є обов'язковою процедурою. Про те, як правильно обкатати нову зимову гуму із шипами, розповіли експерти.

Підпишись на нас:

Для початку експерти зазначили, що ставити зимові колеса до перших заморозків не потрібно. Перевзуття має сенс при середньодобовій температурі повітря не вище семи градусів. Після цього їздити перші 700 км слід у щадному режимі. Це означає, що водій повинен відмовитися від зайвої динаміки, різких гальмувань та маневрів. Завдяки цьому автомобіліст може уникнути випадання шпильок зі своїх посадкових місць.

Загалом у цей період краще їздити на швидкості трохи більше 80 км/год. Це так звана оптимальна величина. Якщо перевищити цю швидкість, випадіння шипів не уникнути. Крім того, обкатку варто проводити до морозів. В іншому випадку гума не встигатиме прогрітися. Також не варто це робити в дуже теплу погоду, оскільки колеса стануть надмірно м’якими. Обкатку краще проводити на більш-менш рівному асфальті. Можна здійснювати періодичні подорожі на відстань 20-40 км. Наприкінці експерти зазначили, що оптимально обкатувати покришки на дорогах з невеликою кіркою льоду, знову ж таки, у щадних умовах, описаних вище.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: