Яку клему з акумулятора знімати першою, щоб не «вбити» електроніку авто

Підпишись на нас:

Автомобілі, за словами експертів, часто стикаються з проблемами через неправильне зняття/встановлення акумуляторів. Недотримання правил відключення АКБ може спровокувати пошкодження електроніки, наслідком чого стане необхідність у дорогому ремонті.

Написане вище особливо актуально для машин BMW і Audi, де вбудована електроніка фіксує будь-яке втручання в систему. У разі некоректного під’єднання акумулятора і/або спроб несанкціонованого доступу, системи безпеки можуть заблокувати доступ до управління двигуном. Подібні операції рекомендується проводити в авторизованих сервісцентрах з необхідним ПЗ.

При знятті акумулятора важливо починати з від’єднання “мінусової” клеми. Це мінімізує ризик короткого замикання. Неправильне використання металевого інструменту може викликати замикання на кузов авто, що загрожує поломкою всієї системи управління. Після від’єднання “мінуса” слід виконати аналогічні маніпуляції з “плюсом”.

Для підвищення безпеки і задля уникнення негативних наслідків, ремонтники перед зняттям акумулятора радять вимикати звукові сигнали і лише потім переходити до його підзарядки та очищення.

Встановлену батарею необхідно щільно закріпити. Це допоможе уникнути перебоїв в електроживленні. Далі відбувається підключення “плюсової” і “мінусової” клем, після чого перевіряється надійність з’єднань.

Якщо все зроблено правильно, системи авто після запуску двигуна працюватимуть коректно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: