Резніков похвалився “броньовими пумами” Cougar

Підпишись на нас:

Глава оборонного відомства Олексій Резніков організував показ переданої західними союзниками військової техніки. Одним зі складових елементів імпровізованої експозиції виявився американський броньовик Cougar з протимінним днищем, створений спеціально для захисту піхотинців і штурмовиків від ворожих засідок

Подробиці

Загалом влада США має намір передати на потреби ЗСУ 37 таких машин. Їх виробництвом займається компанія Force Protection Inc. При створенні броньовиків враховано досвід афганської та іракської кампаній.

Резніков похвалився "броньовими пумами" Cougar

Для захисту від підриву авто обладнане V-подібним днищем корпусу. Така форма дає змогу “відводити” вибухову хвилю від екіпажу. Cougar поставляється в 4- і 6-колісному виконанні. Озброєння “пуми” – 12,7-міліметровий кулемет або 40-міліметровий автоматичний гранатомет.

Одержувачами броньовиків стануть десантно-штурмові підрозділи ЗСУ.

Поряд із “Пумами”, до складу переданого західними союзниками “зоопарку” увійшли “куниці” Marder, “кішки” Leopard та інші хижаки всіх форм і розмірів. Резніков влаштував покатушки на німецькій БМП, після чого заявив про готовність “приручити” отриманих представників західної “фауни”.

Резніков похвалився "броньовими пумами" Cougar

Чи передбачає процес “дресирування” годування “звіряток” яйцями по 17 грн/шт, міністр уточнити “посоромився”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: