«Один із найнебезпечніших танків у світі» з’явився на кордонах з росією

Підпишись на нас:

Завдяки співпраці з Південною Кореєю Польща найближчими роками стане володаркою найпотужнішої сухопутної армії НАТО. Міністр оборони Маріуш Блащак минулої п’ятниці повідомив про створення спільного підприємства з випуску найсучасніших південнокорейських танків K2 Black Panter.

Подробиці

Польські військові планують протягом кількох років замінити танками K2 Black Panter радянські Т-72, ​​польські PT-91 і навіть німецькі Leopard 2, які є на озброєнні. Варшава вже відправила частину своїх танків в Україну і потребує поповнення власної армії. Журнал Military Watch Magazin зазначає, що Південна Корея, на відміну від США, забезпечила швидке постачання своїх танків і тепер стане основним постачальником бронетехніки для польської армії.

MW пише про наміри польського керівництва довести кількість танків до 1000 одиниць, що зробить армію країни найбоєздатнішою в Європі. Перші південнокорейські бойові машини вже прибули до Польщі та були задіяні у військових навчаннях.

Журнал нагадав, що K2 Black Panter значно новіший за німецькі та американські танки і багато в чому перевершують знамениті M1A2 Abrams і Leopard 2A7. На думку американського видання, південнокорейський танк має значні переваги перед російським Т-90М та буде серйозною загрозою для РФ з боку польської армії.

Корейський танк має вагомі переваги перед провідним західним танком M1A2 Abrams. У танку K2 є система автоматичного заряджання, що знижує чисельність екіпажу та забезпечує більш високу скорострільність. Black Panter має набагато більшу паливну економічність, менші потреби в обслуговуванні та здатність діяти, як артилерійська система з режимом непрямого вогню. У нього також вбудований радар, який відрізняє його від інших транспортних засобів, а у поєднанні з лазерним далекоміром та датчиком бокового вітру забезпечує точне наведення – пише MW.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: