Штраф за «неправильні фари»: водіїв попередили про порушення

Підпишись на нас:

Інспектори поліції нагадують, що за самодіяльність в становленні ксенонових фар водії отримають штраф. Більшість водіїв, щоб покращити видимість, змінюють стандартні лампи на світлодіодні, галогенні або ксенонові. Але мало хто розуміє наслідки таких змін. Нові ліхтарі можуть засліпити зустрічних водіїв, що може призвести до аварійної ситуації.

Для покращення видимості спеціалісти рекомендують встановлювати фари, що рекомендовані заводом-виробником. Але самостійно замінювати стандартні лампи на лампи іншого типу, що не передбачені конструкцією автомобіля – не рекомендовано. Щоб встановити ксенонові лампи потрібно встановити автоматичний коректор кута нахилу фар та пристрої для очищення фар. Якщо цього не зробити, то використання ксенонових ламп – заборонено.

За порушення цього правила водій отримає штраф. Згідно з частиною 2 статті 122 КУпАП, за використання фар з порушенням вимог відповідних стандартів передбачений штраф у розмірі 510 грн.

У частині 1 статті 121 КУпАП йдеться, що при керування транспортним засобом, який переобладнаний з порушенням правил, норм і стандартів, то передбачений штраф у розмірі 340 грн. За повторне порушення водій може втратити водійське посвідчення на термін від 3 до 6 місяців.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: