Електро

Співробітники Tesla мають доступ до відео з камер електромобілів

Побоювання з приводу конфіденційності власників Tesla посилилися, оскільки колишні співробітники стверджують, що відео та фотографії, зроблені транспортними засобами, поширювалися всередині служби внутрішнього зв’язку Tesla з непрофесійною метою, наприклад для створення мемів.

Подробиці

Декілька колишніх співробітників стверджували, що бачили приватні кадри, зібрані транспортними засобами, які поширювалися з метою розваги інших працівників, повідомляє Reuters. Деякі зображення були змінені за допомогою таких програм, як Photoshop, і перетворені на меми, за словами людей, які побажали залишитися анонімними.

Tesla може отримати доступ до даних з камер своїх автомобілів , якщо покупці погодяться на угоду про конфіденційність. Передбачається, що кадри будуть використані для покращення розширених функцій допомоги водієві , таких як автопілот.

Дійсно, деякі кадри успішно досягли цієї мети. Відеодані були використані для покращення автопілота під час виїзду з гаражів. Таким чином, колишні співробітники сказали, що вони могли заглянути в будинки клієнтів під час виконання своїх звичайних робочих обов’язків.

«Іноді я бачив деякі скандальні речі, як наприклад сцени інтимної близькості», — сказав один колишній співробітник. «І було просто багато речей, які я не хотів би, щоб хтось бачив про моє життя».

Деякі колишні співробітники сказали, що бачили фотографії оголених клієнтів, а також секс-іграшки, які поширювалися через внутрішні служби обміну повідомленнями. Інші ділилися відео поганого водіння, інцидентів на дорозі.

Хоча в Повідомленні про конфіденційність клієнтів Tesla сказано, що записи, зібрані з камер Tesla, залишаються анонімними, Reuters повідомляє, що семеро колишніх співробітників стверджують, що програми, які вони використовували на роботі, могли показати місце запису, потенційно виявивши, де жив власник.

У розмові з виданням виконавчий директор Інституту кібербезпеки та конфіденційності при Північно-Східному університеті Девід Чоффнс назвав таку практику обміну даними «морально осудною». Він також зазначив, що така поведінка порушить власну політику конфіденційності Tesla і навіть може призвести до втручання Федеральної торгової комісії США, хоча поки що немає доказів того, що уряд розглядає це питання, а представник FTC сказав, що це не так.

Останні публікації

Як не отримати штраф за вимкнене світло фар: порада від експертів

Від 1 травня 2024 року для водіїв змінились деякі ПДР. Тепер потрібно обов’язково використовувати ближнє…

6 хв. тому

Один у полі також воїн: український танк відбив атаку окупантів під Урожайним

Українські захисники інколи роблять неможливе, щоб зупинити окупантів. Днями в мережі з’явилось відео на якому…

1 годину тому

Німецький раритет: в Україні знайшли рідкісний мотоцикл 60-х

Старенький мотоцикл родом з 60-х виявили в одному з гаражів України. Подейкують, що модель може…

3 години тому

Opel з «горбом»: в столиці помітили рідкісний ралійний екземпляр

Доволі рідкісний екземпляр днями було помічено в Києві. На одній із зупинок міста стояв ралійний…

4 години тому

Найпотужніший BMW року готується до дебюту: на останньому фото розкрито нові деталі

Компанія BMW продовжує тестувати прототип гібридної версії нового M5. Це буде перша подібна модифікація у…

13 години тому

ЗСУ знищили біля Часового Яру російську «Ракушку»

Нове відео з влучною роботою 225-го окремого штурмового батальйону з'явилося в соц. мережах. На ньому…

14 години тому