Співробітники Tesla мають доступ до відео з камер електромобілів

Підпишись на нас:

Побоювання з приводу конфіденційності власників Tesla посилилися, оскільки колишні співробітники стверджують, що відео та фотографії, зроблені транспортними засобами, поширювалися всередині служби внутрішнього зв’язку Tesla з непрофесійною метою, наприклад для створення мемів.

Подробиці

Декілька колишніх співробітників стверджували, що бачили приватні кадри, зібрані транспортними засобами, які поширювалися з метою розваги інших працівників, повідомляє Reuters. Деякі зображення були змінені за допомогою таких програм, як Photoshop, і перетворені на меми, за словами людей, які побажали залишитися анонімними.

Tesla може отримати доступ до даних з камер своїх автомобілів , якщо покупці погодяться на угоду про конфіденційність. Передбачається, що кадри будуть використані для покращення розширених функцій допомоги водієві , таких як автопілот.

Дійсно, деякі кадри успішно досягли цієї мети. Відеодані були використані для покращення автопілота під час виїзду з гаражів. Таким чином, колишні співробітники сказали, що вони могли заглянути в будинки клієнтів під час виконання своїх звичайних робочих обов’язків.

«Іноді я бачив деякі скандальні речі, як наприклад сцени інтимної близькості», — сказав один колишній співробітник. «І було просто багато речей, які я не хотів би, щоб хтось бачив про моє життя».

Деякі колишні співробітники сказали, що бачили фотографії оголених клієнтів, а також секс-іграшки, які поширювалися через внутрішні служби обміну повідомленнями. Інші ділилися відео поганого водіння, інцидентів на дорозі.

Хоча в Повідомленні про конфіденційність клієнтів Tesla сказано, що записи, зібрані з камер Tesla, залишаються анонімними, Reuters повідомляє, що семеро колишніх співробітників стверджують, що програми, які вони використовували на роботі, могли показати місце запису, потенційно виявивши, де жив власник.

У розмові з виданням виконавчий директор Інституту кібербезпеки та конфіденційності при Північно-Східному університеті Девід Чоффнс назвав таку практику обміну даними «морально осудною». Він також зазначив, що така поведінка порушить власну політику конфіденційності Tesla і навіть може призвести до втручання Федеральної торгової комісії США, хоча поки що немає доказів того, що уряд розглядає це питання, а представник FTC сказав, що це не так.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: