Електро

Mazda анонсує унікальний гібридний автомобіль з роторним двигуном і запасом ходу більше 600 км

Mazda повертає двигун Ванкеля у виробництво вперше з 2012 року. Однак це буде щось інше, ніж раніше. Тому, що в Mazda MX-30 e-Skyactive R EV роторний двигун і генератор живлять електродвигун і заряджають акумулятор, який, у свою чергу, забезпечує електродвигун електроенергією.

Подробиці

Таким чином, MX-30 R EV є серійним гібридом, який використовує двигун внутрішнього згоряння лише для виробництва електроенергії. Як і у його брата MX-30, фактичний привід є суто електричним. Mazda MX-30 e-Skyactive R EV можна будет замовити в Европі з 1 лютого 2023 року за 35 990 євро. Він коштує стільки ж, скільки і чисто електричний MX-30.

Незвичайна комбінація приводів складається з однодискового роторно-поршневого двигуна об’ємом 830 куб. Двигун внутрішнього згоряння постачає електродвигун електроенергією через генератор або заряджає акумулятор компактної Mazda під час руху зі швидкістю 17,8 кВт/год.

Двигун Ванкеля в MX-30 R EV компактний. Завдяки ширині всього 8,3 см він без проблем поміщається в моторний відсік. І, за словами представників Mazda новий двигун Ванкеля не тільки маленький, а ще й має низький рівень вібрації, він також виконує свою роботу тихіше, ніж відповідно потужний поршневий двигун. Крім того, двигун Ванкеля з рециркуляцією вихлопних газів, регульованим 3-компонентним каталітичним нейтралізатором і бензиновим сажовим фільтром відповідає суворому стандарту Euro 6d-ISC-FCM.

Завдяки досить малому акумулятору повністю електричний запас ходу MX-30 R EV становить лише 85 кілометрів згідно з WLTP. За словами Mazda, цього достатньо для повсякденного водіння. Тоді як двигун Ванкеля забезпечує збільшений радіус дії без тривалого часу завантаження. Згідно з WLTP, загальний запас ходу повинен становити понад 600 кілометрів.

Перевага під час далеких поїздок: за потреби 50-літровий бак можна заправити так само швидко, як і звичайні двигуни внутрішнього згоряння. Якщо ви хочете зарядити батарею, ви можете використовувати зарядну потужність 11 кВт змінним струмом або швидку зарядку постійним струмом. Споживання MX-30 R EV із повною батареєю вказано як один літр бензину та 17,5 кВт-год на 100 км.

MX-30 з роторно-поршневим двигуном важить порожній 1703 кг. Три режими водіння (режим EV, звичайний режим і режим зарядки) дозволяють:

  1. максимально використовувати ємність батареї;
  2. поєднувати внутрішньо вироблену електроенергію та зарядку батареї;
  3. заряджати внутрішню батарею.

Максимальна швидкість обмежена 140 км/год. MX-30 R EV розганяється від 0 до 100 км/год за 9,1 секунд.

Останні публікації

Hyundai підготував цікаві зміни для «вбивці» BMW X5

Корейська компанія офіційно представила оновлений Genesis GV80 2025 року. Автомобіль отримав більше технологічного обладнання, але…

20 хв. тому

«Гроші на вітер»: автошколи змінюють таблички на автомобілях

Відучора вступнили в дію нові Правила дорожнього руху, що стосуються автошкіл. Тепер всі автомобілі для…

2 години тому

Volvo та Hummer: для захисників придбали потужну спецтехніку

Один з підрозділів ЗСУ отримав доволі потужний транш техніки від волонтерів. Цього разу автопарк військових…

3 години тому

Перший платіж криптовалютою: в Україні придбали автомобіль через POS-термінал

Цифрові активи вперше було реалізовано на придбання автомобіля. Один з провідних українських ритейлерів електрокарів Riker…

4 години тому

Пентагон передасть Україні новітні засоби боротьби з російськими РЕБ

США планують передати Україні ефективні засоби боротьби з російськими РЕБ. Пентагон 3 травня 2024 року…

5 години тому

Топ-5 простих порад, що зекономлять кошти кожного водія

Просто придбати автомобіль і їздити на ньому довгі роки - ще не вдалось жодному водієві.…

6 години тому