Ймовірно для провокацій: Росія завезла на окупований Донбас автомобілі з маркуванням ОБСЄ

Підпишись на нас:

15 січня український військовий репортер Андрій Цаплієнко оприлюднив фото транспортних засобів із маркуванням ОБСЄ, які везуть біля пункту пропуску «Ізварине» в окупованій Донецькій області поблизу російського кордону.

Подробиці

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ діяла в Україні, включаючи окуповані частини Луганської та Донецької областей, з 2014 року до повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року.

«На фото видно причепи вантажівок, які прибули з Росії. На причепах білі позашляховики Toyota Land Cruiser з маркуванням ОБСЄ. Так виглядали автомобілі спостерігачів СММ ОБСЄ для пересування по Донбасу до 24 лютого 2022 року. Транспортні засоби ОБСЄ жодним чином не могли потрапити в розпорядження росіян», – написав Цаплієнко.

Андрій Цаплієнко припустив, що росіяни можуть використати позашляховики з маркуванням ОБСЄ для провокації, щоб звинуватити Україну в нібито нападі на членів ОБСЄ.

В ОБСЄ спростували свою присутність на Донбасі та заявили, що транспортні засоби з маркуванням ОБСЄ в цьому районі не використовуються для цілей ОБСЄ.

Відповідь ОБСЕ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: