Що буде, якщо помити автомобіль в спекотну погоду під сонцем: поради водіям

Підпишись на нас:

На вулиці літо та яскраво світить сонце. Виникає логічна думка: «Чому б не помити машину на вулиці?». Результат може мати негативні наслідки. Далеко не в кожен спекотний день варто мити машину.

Небезпека для фарби

Лакофарбове покриття може дати тріщину в повному смислі цього слова. Розпечений метал та холодна вода — ефект можна передбачити. Окрім того, хімічні засоби для миття швидко підсихають при високій температурі, тож на ЛФП можуть з’явитися плями. Чи допоможе полірування, тем питання з неоднозначною відповіддю.

Краплі води

Якщо помити авто та лишити його без сухої обробки ганчіркою, краплі будуть джерелом небезпеки. Вони можуть виконувати функцію лінзи. Через них сонячне проміння буде знов ж таки пошкоджувати фарбу.

Марна робота для воску

Після миття водії наносять захисний віск. І от в спекотну погоду робити це є марною справою. Вся справа в тому, що він буде швидко висихати до того моменту, як ви встигнете його ретельно розтерти по кузову.

Що робити з брудною машиною

Звичайно, щось треба робити. Їздити на брудній машині — не комільфо. Дотримуйтеся наступних порад:

  • мийте авто в вітряну погоду або ввечері або ранком;
  • не використовуйте дуже холодну воду;
  • наносьте мийні засоби безконтактним способом;
  • мийте авто частинами, щоб не лишати хімію та краплі води;
  • використовуйте мийні засоби низької концентрації.

Прості дії, які допоможуть зберегти лакофарбове покриття цілим на неушкодженим. Літом машину мити приємніше, проте ризики також треба враховувати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: