Готовність українського ОТРК “Сапсан” нижча, ніж було заявлено

Підпишись на нас:

Український оперативно-тактичний ракетний комплекс “Сапсан” – це високотехнологічне досягнення української оборонно-промислової галузі, яке на сьогоднішній день знаходиться на стадії активної розробки. Під егідою КБ “Південне” та залученням десятків вітчизняних підприємств цей комплекс досягає більшої готовності до ефективного застосування.

Деталі

Голова Асоціації “Західноукраїнське об’єднання підприємств оборонно-промислового комплексу”, Ігор Крол, розкрив деякі деталі розвитку цього стратегічного проекту під час інтерв’ю Security Talks на Апостроф TV. Його слова свідчать про те, що наразі комплекс «Сапсан» досягає рівня готовності приблизно 65-70%, що є вражаючим досягненням у розробці такого масштабного технічного виробу.

Готовність комплексу не 80%, як було заявлено колишнім міністром оборони Андрієм Тараном. І хоча цей показник ще не досягнутий, наполеглива роботу українських фахівців в цьому напрямку йде.

За словами Крола, для завершення розробки та проведення останніх випробувань потрібно приблизно 500 мільйонів доларів. Ця інвестиція дозволяє створити комплекс з максимальною дальністю польоту ракети понад 400 кілометрів.

Варто зазначити, що у довоєнні часи Україна, за наявності потужного військово-промислового комплексу, могла б виробляти до 20 ракет на рік для ОТРК “Сапсан”.

Крім того, підприємства асоціації “Західноукраїнського об’єднання підприємств ОПК” активно залучені до розробки та виготовлення складових комплексів “Сапсан” та “Грім-2”. Вони спеціалізуються на створенні головок самонаведення для ракет, що є одним із ключових елементів цих важливих військових систем.

Нажаль, через загрозу російських ракетних атак, деякі роботи з розробки були перенесені за межі країни. Це було зроблено із метою збереження обладнання та забезпечення безпеки працівників підприємств. Такі заходи свідчать про те, що Україна не тільки зосереджена на досягнення високих технічних результатів, але й впевнена в необхідності збереження власної обороноздатності в умовах складної геополітичної ситуації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: