Адміністративний арешт: за яке порушення ПДР можуть посадити за ґрати на 10 діб

Підпишись на нас:

В МВС вирішили нагадати без чого не можна вирушати в поїздку. Перед тим, як повернути ключ, переконайтесь, що у вашому транспортному засобі є аптечка, вогнегасник і знак аварійної зупинки.

Подробиці

У разі відстунльсті хоча б одного з даних елементів, інспектор поліції буде вимушений оштрафувати водія на суму 340 грн.

Хочемо наголосити, що дане відсутність аптечки кваліфікується, як технічна несправність, що підпадає під ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Цікаво, що для легкових авто, котрі не займаються регулярними пасажирськими перевозками, відсутність аптечки та вогнегасника несе за собою попередження, що зафіксовано в статті 125 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Звісно, що для компаній та осіб, що перевозять пасажирів покарання суворіше. Відсутність аптечки та вогнегасника несе за собою штраф у розмірі 680 грн.

Якщо після першого правопорушення водій не зробив висновки та знову виїхав на дорогу без цих рече, то водієві може загрожувати позбавлення права керування транспортним засобом терміном від 3 до 6 місяців або навіть адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: