ЗСУ вдарили по російських базах новою ракетною системою

31 липня ЗСУ здійснили нічний удар по околицях Курського аеродрому із застосуванням крилатих ракет нової розробки. Результатом удару стали пожежі на кількох ключових російських військових об'єктах.

Підпишись на нас:

У Генштабі України підтвердили, що Збройні сили України обстріляли місця зберігання російської військової техніки та озброєння поблизу міста Курськ. Повідомляється, що в атаці застосовувалися новітні крилаті ракети «Нептун» українського виробництва, спеціально модифіковані для ударів по землі. Ці ракети вражали цілі приблизно за 100 кілометрів від українського кордону.

“У ніч на 31 липня наші війська завдали високоточного удару по сховищу російської військової техніки та озброєння під Курськом”, – повідомили в Генштабі ЗСУ.

Джерела стверджують, що внаслідок удару було знищено склад авіаційних боєприпасів поблизу аеродрому Халіно (в/ч 75079) і базу Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони Росії (в/ч 42699). Після нападу в цих місцях були зареєстровані значні пожежі.

Ця атака підкреслює прогрес і розгортання ракетної системи «Нептун», яку Україна розробляє, щоб розширити свої ударні можливості за межі протикорабельних місій. Російські джерела також підтвердили, що ракети «Нептун-МД» у своїй наземній конфігурації були використані для удару.

Незважаючи на чіткі докази пошкоджень, Міністерство оборони Росії випустило офіційний прес-реліз, в якому заперечило будь-який значний вплив на свої військові об’єкти, стверджуючи, що ракети були перехоплені.

Удар по Курську демонструє зростаючу здатність України наносити високоточні удари вглиб території, контрольованої Росією.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: