ЗСУ захопили нову російську систему РЕБ, яка захищає танки від FPV-дронів

Підпишись на нас:

Повідомляється, що українські військові захопили російську систему радіоелектронної боротьби «Волноріз» у Курській області разом із документацією, яка потенційно може розкрити її технічні характеристики.

За даними «Мілітарний» , система «Волноріз», яка на момент виявлення все ще знаходилась в заводській упаковці, призначена для створення захисного купола навколо військових засобів, зокрема танків, від атак безпілотників. Ця система вперше з’явилася в російських військових частинах восени минулого року, спеціально розроблена для боротьби з дронами FPV.

ЗСУ захопили нову російську систему РЕБ, яка захищає танки від FPV-дронів

Російські сили тримають в таємниці технічні деталі системи «Волнорез», але захоплена документація може дати українським експертам зрозуміти її можливості. Система працює, порушуючи зв’язок між безпілотником і його станцією управління, внаслідок чого дрон втрачає траєкторію польоту, а захищений транспортний засіб може уникнути удару.

«Після активації система «Волноріз» покликана розірвати зв’язок між дроном і його оператором, що призводить до того, що дрон відхиляється від курсу», – повідомляє «Мілітарний».

Ця технологія особливо ефективна проти імпровізованих дронів FPV, які, втрачаючи сигнал, зазвичай падають на землю, роблячи їх неефективними.

Однак більш просунуті цивільні дрони, такі як Mavic 3, які також використовують і росіяни і ми, реагують по-різному. Ці дрони запрограмовані зависати на місці або повертатися до точки запуску, якщо вони втрачають сигнал, що робить їх менш сприйнятливими до перешкод системи «Волнорез».

Захоплення системи «Волноріз» могло б надати Україні цінну інформацію про російські засоби радіоелектронної боротьби, що потенційно дозволить українським силам розробляти засоби протидії або вдосконалювати власні оборонні технології.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: