Бойові характеристики шведських БМП CV90, які передали Україні

Підпишись на нас:

До найшвидших гаубиць Швеція додасть сучасні броньовані машини. Прем’єр-міністр Ульф Крістерссон заявив, що окрім САУ Archer на фронт вирушать і 50 БМП CV90. Ми розповідаємо про можливості цієї бойової машини.

Призначення. Існують три модифікації CV90 (від БМП до легкого танка). Це одна з найсучасніших машин у світі. На озброєння армії Швеції надійшли 1993 року. Усього випущено 1170 БМП.

Захист. Катані сталеві бронеплити з рознесеною схемою бронювання. Використовуються навісні модулі композитної броні та комплекси активного захисту. БМП витримує пряме влучення бронебійних оперених підкаліберних протитанкових снарядів (БОПТС) від 30 мм.

Місткість. 3 члени екіпажу та 8 десантників.

Озброєння (залежно від модифікації). 40-мм гармата Bofors L70, 30-мм автоматична гармата Bushmaster II або 35-мм Bushmaster III. Знаряддя забезпечені денними прицілами та нічними тепловізорами. Точність стрільби забезпечує лазерний далекомір.

Маневреність. Максимальна швидкість руху по шосе: 70 км/год. при запасі ходу в 320 км.

Тип двигуна. Дизельний V-подібний, 8-циліндровий рідинне охолодження. Потужність 550 л. с.

Подолання перешкод. Водяний брід до 1,4 м, стінка до 2,6 м, рів до 2,6 м і підйом до 30 градусів.

Ці машини добре показали себе в Афганістані, отже, і в умовах України зможуть виконати своє завдання щодо придушення вогневих точок та живої сили ворога.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: