В Україні збільшать штрафи за перевищення швидкості

Підпишись на нас:

Згідно офіційних даних, в 2022 році в дорожньо-транспортних пригодах загинуло 1 633 людини, а 10 075 було травмовано.

Як повідомляють в МВС, 77% цих ДТП відбулися в населених пунктах. Саме тому Центр демократії та верховенства права, закликає Верховну Раду негайно ухвалити законопроєкт №6523, що поданий 18 січня 2022 року. В ініціативі пропонують ввести додаткові штрафи для порушників, що перевищують швидкість. Покарання буде вимірюватись в залежності від масштабу перевищення. Автори вважають, що штраф за перевищення швидкості понад 20 км/год в 340 грн – є досить малим та не мотивує водіїв.

Пропонований законопроєкт має наступні ініціативи:

  • Поступове нарощування адміністративних штрафів за кожні 10 км/год перевищення швидкості, наслідуючи практику країн Європейського Союзу.
  • Зменшення межі перевищення швидкості, за яку накладається штраф, з 20 км/год до 10 км/год.

Законопроєкт є дуже цікавим і перспективним, адже зачіпає нагальні теми. І хоча його прийняли ще в 2022 році, однак другого читання так і не відбулось. 

2 КОМЕНТАРІ

  1. спочатку потрібно зробити правий ряд ,а потім вводити нові штрафи. по правому ряду неможливо Іхать. аварій буде ще більше.

  2. “Як повідомляють в МВС, 77% цих ДТП відбулися в населених пунктах.” – так, а який % дтп саме через перевищення швидкості? Бо виглядає як маніпуляція. В містах зазвичай дтп на перехрестях та недотримання інтервалів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: