ДВЗ

Названо найдорожчий кросовер цього року: це не Lamborghini Urus

Люксові позашляховики можуть коштувати дуже дорого, проте ряд з них стоїть на тлі інших окремо, через історичну цінність бренду, характеристики та використання інноваційних технологій у їх конструкції. Багато хто впевнений, що найдорожчим серійним кросовером на сьогоднішній день залишається Lamborghini Urus, але це не так.

Подробиці

Дебютний автомобіль у сегменті SUV компанії Ferrari був представлений у 2022 році та вже надійшов у продаж. Саме він є найдорожчим кросовером, доступним для покупки у 2023 році за стартовою ціною 402 050 доларів. Для порівняння, Lamborghini Urus коштує приблизно на 100 тисяч доларів дешевше.

Ferrari Purosangue комплектується канонічним для автомобілів італійської марки атмосферником V12. Пізніше у нього з’являться і гібридні версії, але навіть цей силовий агрегат дозволяє спортивному кросоверу демонструвати потужність в 725 кінських сил і 715 Нм крутного моменту.

Двигун розташований спереду та знесений у межах бази. Зв’язку йому становить 8-діапазонна роботизована трансмісія з двома зчепленнями, яку інженери Ferrari розмістили на задній осі.

З погляду габаритів Purosangue помітно поступається Urus. Його довжина дорівнює 4973 мм (-140 мм), ширина – 2028 мм (+18 мм), а висота – 1589 мм (-49 мм). При цьому колісна база у “Феррарі” довша, ніж у “Ламборгіні” – 3018 мм проти 3002 мм.

З місця до 100 км/год Purosangue розганяється всього за 3,3 секунди, що можна порівняти з цифрами, які демонструє Lamborghini Urus у версії Performante. Утім, у заїзді до 200 км/год кросовер із Маранелло випереджає свого родича з Болоньї майже на секунду.

Останні публікації

Експерт назвав найкращі способи охолодження салону автомобіля без кондиціонера

На сьогоднішній день майже всі сучасні автомобілі оснащені кондиціонерами. Однак на ринку поки що можна…

3 години тому

5 бюджетних вживаних автомобілів, які майже не ламаються навіть з великим пробігом

Бюджет для придбання автомобіля з пробігом кожен визначає самостійно, виходячи зі своїх фінансових можливостей. При…

3 години тому

Китай демонструє надзвукові ракети HD-1 і HD-1A: розвивають від 2,5 до 3,5 Маха і летять до 5 метрів над землею

На виставці Defense Services Asia (DSA) 2024 у Малайзії китайський оборонний підрядник Poly Technologies продемонстрував…

4 години тому

Російські військові отримали нову партію БМП-3 з системами маскування «Накидка» і додатковим захистом

Російський «Курганмашзавод», який входить до оборонного концерну «Ростех», поставив Міноборони Росії нову партію бойових машин.…

5 години тому

Стало відомо, що Франція таємно відновлює і відправляє до ЗСУ старі ракети

RFI повідомляє , що Франція здійснила таємну операцію під кодовою назвою «Кризалід» для постачання Україні…

5 години тому

Розриваються в повітрі: Росія використовує Україну, як «полігон» для випробувань північнокорейських балістичних ракет

Генпрокуратура України повідомила, що приблизно половина північнокорейських ракет, випущених Росією в бік України з грудня…

6 години тому