Категорії: ДВЗ

Повністю новий Duster: показані свіжі зображення та розкрито подробиці

Компанія Dacia (входить до Renault) готується до прем’єри одного зі своїх найочікуваніших проектів – третього покоління кросовера Duster (заводський індекс P1310). Дебют автомобіля вже не за горами, про що свідчить інформація авторитетного французького видання L’argus, дизайнери якого вже підготували перші рендери новинки.

Подробиці

Як пишуть журналісти видання Largus, прем’єра повністю нового Duster відбудеться не в наступному році, як очікувалося раніше, а вже в 2023-му (імовірно, у листопаді). У продаж кросовер надійде на початку наступного року.

Судячи з опублікованих зображень, зі зміною покоління «Дастер» кардинально зміниться зовні, отримавши брутальніший і агресивніший дизайн. Екстер’єр машини виявиться натхненним концептом Bigster зразка 2021 року.

Плавні лінії кузова замінять різкі грані, а сам форм-фактор позашляховика буде виконаний з використанням прямокутних пропорцій.

Передбачається, що довжина автомобіля становитиме 4340 мм, що дозволить збільшити простір усередині машини.

Подробиць про технічний бік машини поки немає. Втім, враховуючи набуття в Європі чинності стандартом «Євро-7», новий Duster практично напевно виявиться гібридом. Силовою установкою може виступити зв’язка 1,6-літрового ДВС і електромотора, які сумарно видають 140 кінських сил.

У Dacia мають намір зберегти всі позашляхові якості Дастера і навіть примножити їх завдяки фірмовій системі e-AWD (електричний задній диференціал), доведення якої знаходиться на фінальній стадії.

Що стосується цін, то французькі журналісти стверджують, що мінімальний вхідний прайс на третій Duster в Європі складе 19 тисяч євро.

Останні публікації

Названо 5 бюджетних вживаних автомобілів із необмеженим ресурсом

Купівля авто на вторинному ринку за 250 000 грн - посильне завдання навіть для водія-початківця.…

11 хв. тому

Експерти замислилися над тим, як Україна модернізує списану систему ППО С-200 для збивання російських літаків

Українські військові збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М, а також два літаки-розвідники А-50 ракетами С-200, яким…

1 годину тому

Ізраїль представив нове ефективне рішення для захисту танків від атак безпілотників

Israel Aerospace Industries (IAI) представила рішення для усунення вразливості танків до боєголовок, які запускаються багатороторними…

2 години тому

Українські артилеристи знищили рідкісний арктичний варіант російського ЗРК

З'явилося нове відео, на якому показано ураження українськими військами рідкісного російського арктичного варіанту ЗРК ТОР.…

3 години тому

Броня БМП Bradley врятувала життя бійців ЗСУ під час атаки російського «Ланцета»

Російський боєприпас «Ланцет», більш відомий як безпілотник-смертник, вразив український «Бредлі», але броня БМП врятувала екіпаж…

4 години тому

Автомеханік розповів, як точно дізнатися залишок палива в баку автомобіля

Кожен водій під час руху повинен розуміти, скільки палива залишилося в баку його авто. На…

5 години тому