Оштрафують на 40 800 гривень: водіям нагадали про популярне порушення

Підпишись на нас:

В Україні мопедистам загрожують законодавчі зміни, які можуть призвести до великих економічних втрат і тривалого позбавлення водійських прав.

Деталі

Один із прикладів – водій мопеда, якого суд оштрафував на 40 800 гривень і позбавив права керування на 5 років. Таке суворе покарання накладено через те, що водій керував мопедом без відповідного посвідчення категорії «А1». Зауважимо, що мопеди підлягають реєстрації незалежно від того, їздять вони дорогами місцевого чи державного значення.

Для керування мопедом необхідна спеціальна кваліфікація «А1». Водії категорій «В», «С» і навіть «А» не мають права керувати мопедами. Водії, які не ознайомлені з цим законом, можуть отримати солідні штрафи та втратити права на мопед.

Відповідно до статті 126 КУпАП, керування мопедом без категорії «А1» карається штрафом у розмірі 3400 гривень. У разі повторного порушення цього розпорядження протягом одного року на водія накладається штраф у розмірі 40 800 гривень згідно з частиною 5 цієї ж статті, а також позбавлення права керування транспортним засобом на 5-7 років.

Метою цієї нової норми є забезпечення безпеки дорожнього руху та відповідної кваліфікації водіїв мопедів. Щоб уникнути неприємних наслідків і зберегти водійське посвідчення, водії повинні розуміти вимоги законодавства і неухильно їх дотримуватися.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: