ДВЗ

Як Toyota переосмислила Prius, який вийде в 2023 році

Toyota переосмислила Prius і, звичайно, позбавила його образу «гидкого каченяти». У 1997 році це був перший автомобіль, випущений як гібрид у найкращому розумінні цього слова, тобто з додатковим електричним приводом для зменшення викидів CO₂ і споживання палива. Однак Prius по-справжньому став популярним лише після зміни моделі в 2002 році.

Однак з часом ідея гібрида втратила свою чарівність захисту клімату через нові розробки. М’яко кажучи, до самої машини потрібно було трохи звикнути візуально, і від їзди на ньому не було ніякого задоволення.

З новою версією Prius 2023 року все має бути іншим. Візуально він тепер «спортсмен» – а що стосується «коней під капотом», то в «загоні пристойний табун». Однак Toyota прощається з повним гібридом на користь системи потужністю 223 к.с.

На додаток до чотирициліндрового бензинового двигуна потужністю 151 к.с. рух забезпечує електродвигун потужністю 163 к.с. Працюючи разом, їм вдається розганяти Prius з місця до 100 км/год за 6,8 секунди. Це виглядає впевнено, хоча бензиновий двигун стає дещо голосним, коли працює під навантаженням.

Японець не стане справжнім спорткаром навіть з удвічі більшою потужністю. На відкритих ділянках дороги вам доведеться задовольнятися максимальною швидкістю 177 км/год. І хоча рульове управління дуже пряме порівняно з його попередниками, а шасі надзвичайно комфортне, під час проходження поворотів на високій швидкості вам доведеться прибрати ногу з педалі газу.

Ця обставина також пов’язана з акумулятором на 13,6 кВт/год, встановленим під заднім сидінням. За словами виробника, 75 відсотків споживаної енергії має бути достатньо, щоб проїхати Prius на 69 кілометрів виключно на електриці.

З зарядкою потужністю 3,5 кВт потрібно чотири години очікування до повної зарядки акумулятора. Toyota пропонує опціональний сонячний дах для Prius. З ним і оптимальним сонячним світлом можна проїхати ще 8,7 кілометрів чисто на електриці. За весь рік японці нарахували 1250 таких абсолютно безкоштовних кілометрів.

Багажник авто вміщує 284 літри з вертикальними задніми сидіннями і в другому ряду вам буде комфортну, якщо ваш зріст не вище 1,80 метра.

Якщо залежного від погоди запасу енергії вам недостатньо, ви можете помітно повернути енергію в акумулятор під час руху накатом і гальмування з відповідним рівнем рекуперації. Загалом Toyota обіцяє розхід бензину лише два літри палива на 100 кілометрів.

Матеріали в салоні нового Prius набагато вищої якості, ніж у його попередників. Але, як і в Peugeot, вам доведеться дивитися на розміщений по-центру TFT-екран і загальний простір у Prius обмежений. Особливо в задній частині авто.

Останні публікації

Броня БМП Bradley врятувала життя бійців ЗСУ під час атаки російського «Ланцета»

Російський боєприпас «Ланцет», більш відомий як безпілотник-смертник, вразив український «Бредлі», але броня БМП врятувала екіпаж…

16 хв. тому

Автомеханік розповів, як точно дізнатися залишок палива в баку автомобіля

Кожен водій під час руху повинен розуміти, скільки палива залишилося в баку його авто. На…

1 годину тому

Mitsubishi офіційно перестала випускати кросовер ASX: але є 2 важливі нюанси

Компанія Mitsubishi офіційно зупинила виробництво компактного кросовера ASX. Це сталося через кілька днів після презентації…

2 години тому

Toyota відродить бюджетний «заряджений» хетчбек

Gazoo Racing, підрозділ Toyota, який займається розробкою спортивних моделей, останніми роками активно розвиває подібні автомобілі.…

3 години тому

Експерт з автопідбору пояснив, як водій, який палить, «вбиває» свій автомобіль

На сьогодні багато водіїв у Україні - завзяті курці. Незважаючи на зростання цін на тютюнову…

4 години тому

Пропаганда радіє: окупанти захопили танк Abrams на Донеччині

Окупанти захопили з поля бою підбитий американський танк Abrams M1A1. Сталось це у селі Бердичі…

5 години тому