Що треба знати водієві, щоб незаконна постанова про перевищення швидкості була скасована

Підпишись на нас:

Кожен водій мусить досконало знати не тільки ПДР, але й свої права та обов’язки. Це може допомогти в суді скасувати незаконну постанову щодо порушення правил дорожнього руху, наприклад, за перевищення швидкості.

Подробиці

Про один такий випадок написала юридична компанія «Дорожній адвокат» на своєму сайті. У клієнта виникла спірна ситуація. Почнемо з того, що водієві була виписана постанова про перевищення швидкості на 51 км/год в населеному пункті при дозволеній 60 км/год.

Факт руху зі швидкістю 101 км/год поліцейські зафіксували за допомогою приладу Trucam. Відповідно до ч.4 122 ст. КУ про адміністративні правопорушення, було виписано постанову зі штрафом в розмірі 1700 грн.

В результаті водій не сплатив штраф та оскаржив ухвалу в суді через відсутність відео- чи фотофіксації, яка б доводила його присутність за кермом в момент скоєння правопорушення.

Зокрема, поліцейські також допустили помилки в роботі. Було порушено процедуру розгляду справи інспекторами поліції. Суть полягає в тому, що вони не пояснили водієві про його права та обов’язки.

Суд взяв до уваги висунуті аргументи. В результаті через неналежний розгляд справи з відсутністю пояснень водієві щодо прав та обов’язків та відсутність інших доказів, постанову поліції було скасовано через її незаконність.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: