Увімкнув аварійку – отримав штраф: коли не можна вмикати аварійний сигнал

Підпишись на нас:

Українські водії мають традицію не використовувати аварійку за призначенням. Такі порушення можуть призвести до штрафів, а в окремих випадках до позбавлення водійських прав.

За неналежне використання аварійних світлових сигналів передбачено штраф у розмірі 425 гривень. Якщо це призведе до ДТП, водія можуть оштрафувати на 680 грн і позбавлення водійських прав на пів року чи рік.

В яких випадках можна вмикати аварійну сигналізацію на українських дорогах:

Поломка авто

Якщо автомобіль зламався в дорозі, водій може увімкнути екстрену сигналізацію та попередити інших учасників дорожнього руху про несправність свого транспорту.

При буксируванні авто

Транспортні засоби не можуть рухатися самостійно за певних обставин, і саме тому авто беруть на буксиру. У цьому випадку водій зобов’язаний увімкнути аварійну світлову сигналізацію.

Вимушена зупинка

Якщо водій змушений раптово зупинитися там, де це заборонено, він повинен подати аварійний сигнал. Це дозволяє іншим учасникам дорожнього руху бачити ваш автомобіль на відстані.

Відблиски фар

Якщо інші водії засліплять вас своїми фарами, ви можете попередити про це, увімкнувши аварійну світлову сигналізацію. Такий сигнал говорить нам про те, що слід зменшити яскравість фар.

Зупинка патруля

Водії повинні ввімкнути аварійну світлову сигналізацію, перш ніж стати на вимогу поліції. В такий спосіб водій вказує, що він хоче зупинитися.

Після аварії

Учасник дорожньо-транспортної пригоди зобов’язаний подати сигнал аварійної сигналізації, щоб попередити інших водіїв про небезпеку. Також слід встановити знак аварійної зупинки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: